Kirjoittaja: Erion Cuni, vanhempi pastori, Living Water Adopt-A-Child Albania

Mitä odottaisit johtajana tai pastorina aloittaessasi kouluttamaan ihmisiä kirkon ja kirkon istutukseen? Vastaus saattaa olla helppo; vahva kirkko tai uudet kirkot alkoivat! Mutta mitä voit odottaa tapahtuvan, kun melkein koko kirkkosi haluaa olla koulutettu? Sanoisin herättämisen! Tämä on mitä Herra on tekemässä kirkossa Katjelissa, Albaniassa.

Kirkko valmistautuu vahvistamaan kutsunsa, näkemyksensä ja tehtävänsä, ei johtajina, vaan kirkkona. Ne ovat kuin tulivuori räjähtämässä! Mitä näen Katjelin kirkossa, näen myös Luukkaan evankeliumin lopussa ja Apostolien tekojen kirjan alussa (katso alla). Kirkko on jatkuvasti töissä. Pastori vierailee päivittäin perheissä, hänen vaimonsa johtaa useita naisen kokouksia, heillä on pienryhmäkokouksia, rukouskokouksia, raamatunkokouksia, nuorisokokouksia, miesten kokouksia, jotka kaikki tutkivat Jumalan sanaa. Kirkon ilta on aina kiireinen. He ovat yhdessä yhdessä paikassa, yhdessä sydämessä ja yhdessä mielessä. He valmistautuvat.

Pastorina, kouluttajana ja Raamatun opiskelijana en voi laiminlyödä näitä merkkejä! Meidän kaikkien on tuettava heitä valmistautumisessa ja rukouksessa.

Luke 24: 46-49 

Hän (Jeesus) kertoi heille: ”Tämä on kirjoitettu: Messias kärsii ja nousee kuolleista kolmantena päivänä, ja parannuksen syntien anteeksiantamiseksi saarnataan hänen nimensä kaikille kansoille, alkaen Jerusalemista. Olet todistaja näille asioille. Aion lähettää sinulle mitä isäni on luvannut; mutta pysy kaupungissa, kunnes olet pukeutunut valtaan ylhäältä. ”

Toimet 2: 1-2 

Kun helluntaipäivä tuli, he (uskovat) olivat kaikki yhdessä paikassa. Yhtäkkiä taivaasta tuli voimakkaan tuulen ääni, joka täytti koko talon, jossa he istuivat. 

Toimet 2: 40-44 

Monilla muilla sanoilla hän (Pietari) varoitti heitä; ja hän vetoaa heihin: "Pelastakaa itsesi tästä turmeltuneelta sukupolvelta." Hänet, jotka hyväksyivät hänen viestinsä, kastettiin, ja heidän joukkoonsa lisättiin noin kolme tuhatta tuona päivänä. He omistautuivat apostolien opettamiselle ja yhteisöllisyydelle, leivän murtamiselle ja rukoukselle. Jokainen oli täynnä kunnioitusta apostolien tekemistä monista ihmeistä ja merkkeistä. Kaikki uskovat olivat yhdessä ja heillä oli kaikki yhteistä.