Kirjoittaja: José Martín Chom Hernández

Nimeni on José Martín Chom Hernández. Olen syntynyt 25. marraskuuta 1983 kristittyjen vanhempien luona Chixocolin kylässä Guatemalassa.

Varhaisesta iästä lähtien vanhempani opettivat sisaruksiani ja minua Herran tavoin. Kokemukseni heidän kanssaan vahvistivat heidän opetuksiaan Living Water Adopt-A-Child (LWAAC) ja resurssit, joihin Jumala siunasi minua tämän kautta ministry. Yhdeksänvuotiaana ilmoittautuin LWAAC: n Chixocol-ruokintaohjelmaan, joka on ensimmäinen Guatemalaan perustettu ruokintaohjelma. Rakastin perheympäristöä, jota ruokintaohjelma edisti. Emme enää olleet yhdeksän lasta, jotka yrittivät erikseen pysyä onnellisina ja elävinä äärimmäisen köyhyyden edessä, vaan kollektiivinen ryhmä, joka työskenteli yhdessä menestyäkseen ja menestymään. Muistan edelleen lapsenumeroni CH0554 ja olen säilyttänyt viimeisen ruokintaohjelmasta saamani läsnäolokortin.

Päivät, jolloin kävin ruokintaohjelmassa, olivat suosikkipäiviäni tällä viikolla, koska se antoi minulle mahdollisuuden syödä täydellisiä aterioita nälkäisenä.

Olimme niin köyhiä, että äitini piti lisätä muniin maissitärkkelystä joka päivä tekemään tarpeeksi pieniä ruokapaloja perheemme ruokkimiseksi. Ruokailuohjelmapäivinä luokkatoverini ja minä kilpailimme koulusta ruokintaohjelman ovelle kompastumalla ja työntymässä ollaksemme ensimmäisiä rivissä. Ruokintaohjelma antoi minulle mahdollisuuden syödä ravitsevia aterioita, joita en saanut kotona. Itse asiassa kätkin usein lihapaloja taskuihini, korkkeihini tai kumisaappaihini jakamaan äitini ja isäni kanssa.

Rakastin raamatunkursseja ruokintaohjelmassa. He opettivat meille Herran sanaa dynaamisilla tavoilla, jotka laajensivat näköalojamme ja avasivat mielemme. Olin noin kahdeksan tai yhdeksänvuotias, kun aloin oppia Jeesuksen elämästä. Opettaja puhui upeasta miehestä, joka oli halukas antamaan oman elämänsä koko maailman, myös minä, puolesta. Minua hämmästytti kuultuaan hänen epäitsekästä tekoa ja kuinka hän kärsi, jotta kaikki muut voitaisiin pelastaa. Sinä iltapäivänä päätin antaa henkeni Jeesukselle ja ottaa hänet Herrani ja Vapahtajani.

Omistettuani elämäni Herran palvelemiseen hän ohjasi lähetystyöntekijää nimeltä Janet Armstrong auttamaan minua saamaan koulutuksen tulla evankelioinnin opettajaksi. Hän myi rannekkeita ja kaulakoruja, jotka luokkatoverini ja minä teimme ulkomaalaisille, jotka vierailivat Guatemalassa. Jälkeenpäin hän antoi meille jokaiselle kirjekuoren ansioineen.

Se oli valtava siunaus, koska se antoi minulle taloudellisen tuen, jota tarvitsin koulunkäyntiin.

Minulla on aina ollut intohimo musiikkiin, ja aloin olla yhteydessä paikalliseen Libix-kirkkoon Chixocolissa auttamalla johtamaan lauluja ja palvelemaan ikäiseni. Olen oppinut soittamaan pienen instrumentin nimeltä "guiro / guira" ja sitten siirtynyt soittamaan rumpuja, bassoa, kitaraa, pianoa, marimbaa ja hieman trumpettia. Peruskoulun jälkeen opiskelin ja työskentelin ahkerasti saadakseni Bachillerato en Ciencias y Letras -todistuksen (vastaa lukion tutkintotodistusta).

Vuonna 2002 Jumala avasi minulle oven tulla evankelioinnin opettajaksi LWAAC: ssa, yksi suurimmista unelmistani elämässäni. Jumala antoi minulle etuoikeuden palvella useita nuoria hänen Sanaansa liittyvällä musiikilla.

Opetan samoissa luokkahuoneissa, joissa annoin henkeni lapsena Jeesukselle, ja minulla on keskeinen rooli lasten johtamisessa saman elämäni Herran luokse.

Tarinat, joita opetan, innoittavat näitä nuoria tulemaan Jumalan miehiksi ja naisiksi, jotka palvelevat Herraa muusikoina, opettajina ja johtajina kirkoissaan.

LWAAC on toinen koti, joka auttaa minua kasvamaan fyysisesti ja hengellisesti joka päivä. He työskentelevät edelleen ahkerasti täyttääkseen tehtävänsä "muuttaa maailmaa, yksi lapsi kerrallaan".

Tämä ministry ja siinä olevat mentorini opettivat minulle opetuslapsuuden tärkeyttä ja miten arvoni sisällytetään päivittäiseen käytäntöön.

Jatkan LWAAC: n palvelemista 14-vuotisen vaimoni Gregoria Gutiérrezin kanssa Jocotenangossa Sacatepéquezissä (noin neljä tuntia Chixocolista). Rakastamme sijoittaa elämämme palvelemiseen Jumalalle LWAAC: n kansainvälisen johtajan Papa Steven ja hänen vaimonsa, äiti Ana McDanielin, kahden kauniin henkilön vieressä, jotka edelleen ohjaavat minua ja johtavat tätä upeaa organisaatiota.