Viimeisten kolmen vuoden aikana Living Water Adopt-a-Child (LWAAC) on ollut yksi harvoista voittoa tavoittelemattomista organisaatioista, jotka vaikuttavat Ylä-Mokraakin maaseudulla asuviin albaaneihin. Tiimimme matkustaa kahdesti viikossa Ylä-Makokra kyliin isännöimään raamatuntutkisteluja, opettamaan raamatuntunteja, johtamaan palveluja ja tuomaan naisia, miehiä ja lapsia yhteen evankeliumikeskeiseen toimintaan.

Ylä-Mokra on eristetty alue, joka sijaitsee syvällä Albanian vuoristossa ja jonka asukasluku on 1,200. Alueen maantieteellinen sijainti jättää kansalaiset pois perinteisestä työllisyydestä, hyvästä infrastruktuurista ja muista julkisista palveluista. Tämän seurauksena hallitus on laiminlyönyt nämä ihmiset eikä ole investoinut riittävästi alueelle.

Tämä taloudellisten mahdollisuuksien puute on saanut monet perheet, etenkin nuoret perheet, muuttamaan maan kaupunkialueille. Jotkut perheet ovat asuneet alueella, mutta muuttavat Kreikkaan kolme kuukautta sadonkorjuukauden aikana.

Suurin osa evankeliointitoiminnastamme järjestetään Trebinjan monitoimitalossa, mutta järjestämme myös raamatuntunteja ja sisarustilaisuuksia Dunicassa ja Kalivacissa. Nämä kolme kaupunkia muodostavat suurimman osan Ylä-Mokraista. Huolimatta siitä, että alue on pääosin muslimeja, olemme pystyneet levittämään evankeliumin suurelle osalle yli 400 perheestä, jotka kutsuvat tätä maaseutua kotiin.

Käytämme näitä kokouksia ilmaisten raamattujen jakamiseen Albanian Bible Society -yhtiön luvalla.

LWAAC: n henkilökunta pyrkii myös puuttumaan alueen elintarviketurvaan. Toimitamme ruokapaketteja kuukausittain perheille, jotka osallistuvat kokouksiimme ja aktiviteetteihimme. Lisäksi toimitamme joskus lapsille joululahjoja, kun varoja on käytettävissä.

Meidän ministry etsii myös lisää tapoja, joilla voimme auttaa näitä albaaneja elämään turvallisempaa ja terveellisempää elämää käsittelemällä puhtaanapitoon, hygieniaan ja elämänlaatuun liittyviä kysymyksiä. Monet kyläläiset asuvat kivestä rakennetuissa taloissa, joissa ei ole asianmukaista juomavettä juomavedelle, koska suurin osa resursseistaan ​​menee maatalousmaan ylläpitoon. Jopa kentällä työskentely voi olla ongelma joillekin perheille, koska monet yhteisön jäsenet omistavat maata, joka on kaukana kotoa. Ilman luotettavaa kuljetusta nämä perheet kävelevät maalleen ja työskentelevät maaperässä käsintehtyjen työkalujen ja karjan yhdistelmällä.

Lisätietoja Albanian ponnisteluistamme on osoitteessa Albanian sivu verkkosivustollamme. Kiitos kaikille anteliaille lahjoittajillemme, jotka tarjoavat keinot levittää Jumalan sanaa koko maassa!