Kun COVID-pandemia vaikuttaa edelleen Albanian talouteen, meille tarjotaan uusia mahdollisuuksia palvella niiden perheiden fyysistä ja henkistä nälkää, joita meitä on siunattu palvelemaan. Itse asiassa monista uusista perheistä, joille annoimme ruoka-apua pandemian aikana, on tullut tärkeä osa nopeasti kasvavaa kirkkoyhteisöämme.

Henkisen ruoan tarjoaminen

Kiitämme Jumalaa uudesta kasvusta, jonka olemme kokeneet kirkon jumalanpalveluksissa ja kokouksissa joka viikko käyvien ihmisten lukumäärässä. Useita uusia raamatuntutkisteluja on aloitettu miehille, naisille, lapsille ja nuorille pidettiin koko viikon ajan tarjoamalla ministry mahdollisuuksia kaiken ikäisille ja elämänaloille.

Uusin ja nopeimmin kasvava kirkko Pogradecissa jo kapasiteetti noin 60 aikuista ja 45 lasta osallistuu sunnuntaina.

Rukoilemme, että jokainen heistä oppisi tuntemaan Herran itse. Jatkossa kirkon johtajat etsivät suurempia tiloja, joissa tavata. Katjelin, Kotodeshin, Rodokalin ja Homezhin seurakunnilla on myös seurakuntia, jotka ovat nälkäisiä tuntemaan enemmän Jumalan sanaa.

Fyysisten ja taloudellisten tarpeiden tyydyttäminen

Henkinen nälkä ei kuitenkaan ole ainoa Albanian tarve.

Rukoilemme viisauden, joustavuuden ja uusien strategioiden puolesta, kun siirrymme "kaksi ateriaa viikossa" -mallista kohti tarjoamista kuukausittaiset ruokalaatikot, joista hyötyvät paitsi yksittäiset lapset, myös kokonaiset perheet. Tämä on toiminut hyvin koko pandemian ajan, jolloin keskuksemme oli suljettava, etenkin syrjäisimmissä kylissä. Uskomme tulevaisuudesta, että tämä uusi rakenne voi olla paras tapa maksimoida aika ja resurssit vaikuttavimman avun tarjoamiseksi.

Tämä ruoan tarjonta on tullut yhä arvokkaammaksi työttömyystilanteen heikentyessä Albaniassa. Maaseudulla on vain vähän työmahdollisuuksia, ja uudet COVID-rajoitukset ovat poistaneet mahdollisuuden matkustaa Kreikkaan kausityötä varten. Koska monet nuoret uskovat, että heidän ainoa vaihtoehto on lähteä etsimään parempaa elämää muualla, tarvitsemme työpaikkainvestointeja maaseudulle.

Kun jatkamme taistelua COVIDia vastaan, köyhillä mailla, kuten Albanialla, ei ole laajamittaisia ​​rokotusohjelmia hyvin käynnissä. Täällä monet lääkärit ja terveydenhuollon työntekijät eivät edes saa rokotteita aikaisintaan maaliskuun puolivälissä, mikä tekee lääkäri- ja hammasklinikastamme entistä kriittisemmän juuri nyt.

”Jos tarjoat itsesi myötätunnoksi nälkäisiä kohtaan ja helpota kurjassa olevia aamunkoittosi nousee pimeydessä ... ”(Jesaja 58:10

Kiitos kaikille, jotka rukoilevat kirkkopastoreitamme ja ministry tiimin johtajat, kun he kehittävät jatkuvasti uusia luovia tapoja tuoda Jeesuksen Kristuksen toivo Albaniaan. Olemme kiitollisia mahdollisuudesta palvella kaikenlaista nälkää. Käy sivustollamme Albanian verkkosivusto oppia lisää tai tukea tehtäväämme Albaniassa.