Rakastamme ja olemme intohimoisesti sitoutuneita kahteen Living Water Adopt-A-Child (LWAAC) -operaatiokentät - Guatemala ja Albania. Olemme tarjonneet Jeesuksen nimessä apua ja toivoa Guatemalalle yli 40 vuoden ajan ja Albanialle 25 vuoden ajan. Miten ja miksi nämä maat ovat valloittaneet sydämemme?

Guatemala

Perustajamme Mack & Peggy McKeown aloittivat Living Water Guatemalassa vuonna 1980. Tuolloin maa oli jo kokenut 20 vuotta Guatemalan sisällissodasta, ja avun tarve sodan runtelemilla vuorilla oli ylivoimainen. Mack ja Peggy aloittivat työnsä avaamalla hammas- ja lääkäriasemat näille maaseutualueille ei mennyt kauaa, kun he alkoivat ruokkia lapsia vuonna 1983. Kun he pyysivät muita kumppaniksi heidän kanssaan sponsoroimalla lapsia, meidän ministry syntyi.

Guatemalan lähetystyön tarve kasvaa jatkuvasti. Vaikka Keski -Amerikan talous on suurin, yli 59% Guatemalan väestöstä elää köyhyysrajalla tai sen alapuolella; 16% elää äärimmäisessä köyhyydessä. Alkuperäiskansat ja maaseutuyhteisöt kokevat köyhyyden vaikutukset vakavammin. Valitettavasti Covid-19-pandemia lykkäsi vuosikymmenten vaikeasti saavutettua talouskehitystä.

Myös terveys- ja lääketieteelliset tarpeet ovat suuria. Guatemalassa on maailman neljänneksi korkein kroonisen aliravitsemuksen määrä. Lääkärit sanovat, että jopa kuusi sadasta Guatemalan lapsesta kuolee asianmukaisen ravitsemuksen ja perusterveyden puutteen vuoksi.

Albania

90 -luvun alussa LWAACilla oli uusia johtajia, Ron ja Pat Kelly. Ron ja Pat Tavoitteena tavoittaa ”yksi lapsi, yksi kylä, yksi maa” johti heidät laajentamaan toimintaansa ministry Albaniaan vuonna 1995. Koska he olivat yksi Euroopan köyhimmistä kansakunnista ja maanosan ainoa muslimivaltio tuolloin, he kohtasivat suuria vaikeuksia ja vainoa, mutta näkivät paljon hedelmää ja kasvua.

Albaniassa olevista, jotka harjoittavat kaikenlaista uskontoa tässä pääasiassa ateistisessa maassa, 57% on muslimeja ja alle 1% evankelisia kristittyjä. Kommunistisen hallituksen kaatumisen jälkeen vuonna 1991 köyhyyden torjunta palkkaa hyvin hitaasti. Suurimmalla osalla köyhyydessä elävistä ihmisistä on heikosti koulutettuja ammatteja, jotka tarjoavat vähän työturvaa-varsinkin nyt Covid-pandemian myötä.

Rakastamme näitä kahta maata ja meillä on kunnia palvella niitä täyttämällä heidän fyysiset ja hengelliset tarpeensa.

Guatemalassa yli 8,000 lasta ruokitaan ruokintaohjelmiemme kautta, ja seitsemän kirkkoa on nyt hajallaan koko alueella. Albaniassa yli 900 lasta ruokitaan ruokintaohjelmiemme kautta, ja nyt on viisi kirkkoa, jotka tuovat Jeesuksen Kristuksen evankeliumin tälle kansalle.

Niille teistä, jotka olette tukeneet elämäämme muuttavaa työtämme-kiitos! Olet todella ollut siunaus ”pienimmille”. Jos et ole vielä tehnyt yhteistyötä kanssamme, pyydämme sinua harkitsemaan rukoillen sponsoriksi ryhtyminen.