Vuodesta 2020 lähtien Albania oli Euroopan viidenneksi köyhin maa. Vaikka köyhyys paranee vähitellen, se voi olla monimutkaista ja hämmentävää. Jos sponsoroit lasta, leskeä tai vammaista Albaniassa, on normaalia ihmetellä: "Miksi Albania kamppailee niin paljon köyhyyden kanssa?"

Ulkomailta katsottuna äärimmäisen köyhyyden syitä voi olla vaikea ymmärtää, mutta haluamme yrittää vastata joihinkin näistä vaikeista kysymyksistä.

Kommunismi vaikutti Albaniaan

Albania oli lähes puoli vuosisataa totalitaarisen kommunistisen hallituksen alaisuudessa. Vuoteen 1991/1992 asti Albanian kommunistijohtajat hajotivat ylemmän luokan maanomistajia ja monia keskiluokan ammattilaisia, pappeja ja älymystöjä. Tämä jätti maan monella tapaa maanpinnan tasolle.

Sen jälkeen talouden jälleenrakentaminen on kokenut monia ylä- ja alamäkiä. Monet työntekijät muuttivat lähimaihin, mikä jätti vähemmän työläisiä maan jälleenrakentamiseen. Maasta puuttuu edelleen paljon infrastruktuuria – erityisesti tiet, sähkö ja puhdas vesi – mikä oli yksi suurimmista syistä, miksi se on kahdesti evätty Euroopan unionin jäsenyys.

Albania kamppailee työttömyyden ja työn puutteen kanssa

Albaniassa on korkea työttömyysaste ja vielä korkeampi alityöllisyysaste. COVID-19-pandemia pahensi työttömyyttä entisestään.

Köyhyydessä elävät albaanit ansaitsevat 2–5.50 dollaria USD joka päivä, vaikka he työskentelevätkin. Yli 80,000 XNUMX albaania tarvitsee valtiontukea tullakseen toimeen joka kuukausi.

Lähes puolet Albanian työllisyydestä tulee maatalousteollisuudesta, mutta vain pieni väestö omistaa maata ja vielä harvempi omistaa nykyaikaisia ​​maatalouslaitteita. Kuten Guatemalan köyhyys, sesonkien ulkopuolella tai köyhinä maatalousvuosina, siellä ei useinkaan ole tarpeeksi työtä. Monet ihmiset lähtevät maasta työn perässä, ja usein lasten on lopetettava koulunkäynti voidakseen työskennellä tukeakseen perhettään. Joillakin paikkakunnilla, joita palvelemme, heidän kaupungeissaan on tehtaita, jotka tarjoavat työpaikkoja. Kuitenkin työolot ovat huonot ja palkka hyvin pieni.

Albania tarvitsee toivoa

Monet albaanit raportoivat toivon puutteesta tulevaisuuden suhteen. Kommunististen johtajien yrittäjyyden tukahduttamisen ja paikallishallinnon vallitsevan vallitsevan korruption historian myötä myönteinen tulevaisuus on erittäin haastavaa. Jos albanialaiset opiskelijat saavuttavat korkea-asteen koulutuksen, he muuttavat usein suurempiin kaupunkeihin, jättäen keskittyneen köyhyyden maan maaseutualueille.

Mikä tärkeintä, Albania on ensisijaisesti ateistinen kansakunta. Minkä tahansa uskonnon harjoittajista alle 1 % on kristittyjä. Tehtävämme klo Living Water Adopt-A-Child on tuoda todellista toivoa näille köyhille ihmisille. Huolehtimalla heidän fyysisistä tarpeistaan, avaamme oven tarjotaksemme heille Jeesuksen Kristuksen elämää antavan toivon.

Meitä motivoi Hänen rakkautensa auttaa tekemään pysyvää muutosta rakkaan Albanian köyhimmille. Saat lisätietoja siitä, kuinka voit liittyä kanssamme vastaamaan Albanian epätoivoisimpiin tarpeisiin, vierailemalla osoitteessa Tapoja antaa sivu.

Lähteet: CIA World Factbook, Global Hunger Index, Maailmanpankki, Borgen-projekti